TENNISLESSEN 2018/2019

JEUGD ALGEMEEN

Kidstennis is een opleidingsconcept van Tennis Vlaanderen voor kinderen vanaf 4 jaar. ATC start met dit opleidingsconcept voor kinderen vanaf 5 jaar. Uiteraard hebben wij een aangepaste training voor kinderen van 12 t/m 17 jaar die met tennissen beginnen.

De opleiding is ingedeeld in vaardigheidsniveaus die telkens een andere kleur hebben. Kinderen leren stap voor stap tennissen op een aangepast terrein met een ander type bal. Aan de hand van oa. testjes kunnen zij overstappen naar een andere kleur. Een Kids Tennisser beleeft niet alleen plezier maar leert ook op een kwaliteitsvolle manier tennissen. Uiteraard worden de lessen gegeven door hiervoor gekwalificeerde tennistrain(st)ers.

Om voor tennisles in aanmerking te komen moet het kind lid zijn van ATC. Inschrijven van een lid doet u hier.

In de zomerperiode (april tm september) zal er op de buitenbanen worden getraind en tijdens de wintermaanden (oktober tm maart) verhuist de training naar Hamont of naar Neerpelt. Uitzonderlijk voor de Mini’s (kleur wit/blauw): zij trainen tijdens de winterperiode donderdags in sporthal De Koekoek.

Inschrijven tennisles

Wij verzoeken u vriendelijk om bij inschrijving van de tennisles een 3 tal dagen aan te geven waarop uw zoon/dochter beschikbaar is. Tennistraining wordt doorgaans gegeven tussen 16.00 en 19.00 uur op weekdagen en van 9.00 tot 18.00 uur in het weekend. Inschrijven voor het voorjaars- dan wel het winterblok kan via een mail naar susannespronk@tennisclubachel.be Doet u dit wel bijtijds i.v.m. de planning van de indeling die altijd de nodige tijd vergt.
Voor het inschrijven van uw kind voor tennislessen, kunt u ook hier! klikken.

Tennistraining Jeugd:

ATC werkt met 2 blokken:

  • Voorjaarsblok
  • Winterblok

Voorjaarsblok 2019 in groepsverband:

De tennislessen starten dit voorjaar vanaf dinsdag 23 april tot en met zondag 16 juni en omvatten 8 lessen van 1 uur. Trainingen die uitgevallen zijn omwille van weer, interclubwedstrijd of anderzijds worden ingehaald op dezelfde dag en tijd tijdens de laatste week van juni of in de eerste 3 weken van september. Deze trainingen kunnen gevolgd worden door 2 of 3 leerlingen of indien gewenst privé. De kosten voor deze 8 tennislessen van 1 uur zijn voor deelname van 2 leerlingen € 85,- per leerling en voor deelname van 3 leerlingen € 60,- per leerling.

Aanmelden liefst voor 1 april ivm de planning.

Privélessen

Indien uw zoon/dochter graag een keertje alleen traint, betaalt u de trainer met een voucher. Vouchers zijn verkrijgbaar per 4 stuks. 1 voucher komt overeen met een half uur tennistraining voor 1 persoon. U kunt de vouchers kopen voor 42 euro in totaal (4 maal een half uur). U overlegt met de tennistrainer over een dag en tijd.

Hoe te bestellen:
U maakt 42 euro over op BNP Parisbas Fortis BE66001800945143, GEBABEBB  en smst (0031646167991) of mailt naar Susanne Spronk dat uw betaling onderweg is. Zodra deze betaling zichtbaar is op de KBC rekening, ontvangt u binnen 3 werkdagen de vouchers thuis.

Winterblok Jeugd 2019/2020

De wintertraining start vanaf maandag 23 september 2019 en omvat 22 weken. De laatste tennistraining is op zondag 22 maart 2019. Tijdens de schoolvakanties is er geen tennisles.

De wintertraining voor de jeugd is voornamelijk voorzien in Neerpelt maar kan ook plaatsvinden in Hamont**.
De kosten voor 22 weken tennisles:

310 euro pp voor tennistraining van 1 uur met 2 jeugdleden;
205 euro pp voor tennistraining van 1 uur met 3 jeugdleden;
185 euro pp voor tennistraining van 1 uur met 4 jeugdleden en een extra trainer.

We proberen meestal groepjes te vormen met 3 jeugdleden en indien gewenst kan er training gevolgd worden met 2 jeugdleden of kan er gekozen worden voor privéles.

**Het kiezen van les volgen in Neerpelt of Hamont is geen optie bij ATC. Wij zijn namelijk bij de indeling van de lessen afhankelijk van de factor baanbezetting bij beide andere tennisclubs.

Inhaallessen

Mocht de train(st)er verhinderd zijn, dan zal deze les ingehaald worden op door de train(st)er te bepalen dag/uur of er wordt een vervang(st)er aangesteld.

BELANGRIJK!!
Het kan zijn dat er bij het zomerblok, vanwege de weersvoorspelling, eens een les wordt afgelast. Helaas kan het ook voorkomen dat dit voor een enkel tijdstip dan ten onrechte wordt gedaan. Het is natuurlijk nooit met opzet om deze les te annuleren. Wij vertrouwen op uw begrip hiervoor.
ZONDER TEGENBERICHT GAAT DE TENNISTRAINING GEWOON DOOR!!
Mocht U op voorhand weten dat u of uw zoon/dochter niet aanwezig kan zijn op een tennistraining? Dan vragen wij u hierbij vriendelijk dit, als het kan, op voorhand te melden bij de tennistrain(st)er.

Blessure

ATC komt leden tegemoet die meer dan 3 opeenvolgende tennislessen gemist hebben, deze eerste 3 lessen zijn voor eigen risico. Vanaf de 4e les wordt het lesgeld terug betaald in de vorm van een voucher met een maximum van 11 lessen in de Winter en 5 lessen in het Voorjaar. Deze persoonlijke voucher is inleverbaar voor een lessenserie in het komende seizoen en niet in contanten. De voucher wordt enkel uitgegeven na het voorleggen van een doktersverklaring aan de Hoofdtrainer.

Betaling

Wij verzoeken u vriendelijk om de betaling in 1x te voldoen voor aanvang van een nieuw lessenblok. Dan is uw zoon/dochter gegarandeerd van een plekje. De tennisles kan betaald worden dmv storting op BNP Parisbas Forti rekeningnummer :
BE66001800945143, GEBABEBB.
Gelieve bij betaling duidelijk te vermelden: winterblok OF zomerblok + naam.

Proefles

Er bestaat de mogelijkheid voor zowel volwassenen als voor jeugd een gratis proefles te nemen, dit is enkel toegankelijk voor diegene die de introductiedag die ieder voorjaar wordt gehouden, hebben gemist en/of nog niet eerder lid waren van de tennisclub in Achel. Mocht de leerling na deze proefles zin hebben om het gehele blok mee te doen, dient het resterende bedrag aan lesgeld in 1 x betaald te worden.

NOTE

Het is niet toegestaan, dat andere leden of niet leden tegen betaling les geven of tennisbegeleiding verzorgen op de pleinen van ATC. De enige trainers die toestemming hebben om les te mogen geven zijn: Gerben Doms, Loes Peeters, Sofie Geusens, Dorien Geusens, Stephane Hennekam, Rudi Van Langendonck, Michelle Spronk, Mies van der Heijden, Michiel Hermans, Esther van Zon en Susanne Spronk.
Als vereniging willen wij dat de basisbeginselen van het tennis op een professionele en verantwoorde wijze worden aangeleerd en verder uitgebreid. Daarnaast geven de verzekeringstechnische en fiscale aspecten geen ruimte om niet-professionele betaalde lessen en/of begeleidingen toe te staan op de pleinen van ATC.