Mini Tennis

Mini Tennis zijn tennistrainingen voor kinderen vanaf 4 tot ongeveer 7- 8 jaar (afhankelijk van ervaring en niveau). Het niveau (wit) blauw en rood worden hier geoefend en ontwikkeld. Als uw zoon/dochter een nieuw niveau behaald heeft (meestal na een winterseizoen) dan krijgt men een Diploma. Na de miniclub stromen de kinderen door naar de volgende niveaus (oranje en groen).
De tennislessen worden gegeven door gediplomeerde trainers met ervaring in het geven van KidsTennis. Tijdens de mini-tennistraining wordt er getennist, worden er spelletjes gedaan en wordt er aandacht besteed aan balvaardigheid & slagvaardigheid. Er wordt getraind met aangepast materiaal op niveau. Tennisrackets kunnen eventueel beschikbaar worden gesteld door ATC moest men er zelf geen hebben.

Aanmelden voor tennistraining doe je door dit formulier in te vullen!

Voorjaar/ lentetrainingen

De Minitennis vindt in het voorjaar plaats op de buitenbanen van tennisclub Achel (april t.e.m. juni). We starten maandag 19 april 2021 op de buitenbanen en bevat 8 lessen. Er wordt in overleg met de trainers groepen gemaakt a.d.h.v. leeftijd en niveau van de kinderen. Een groep van de mini’s bestaat meestal uit min. 2 tot max. 6 kinderen per lesgroep, men kan ook voor privéles kiezen. Bij een grotere lesgroep (van bv. 6 kinderen) zijn er steeds 2 trainers aanwezig bij de lessen.

Tijdens schoolvakanties en op  vrije- en feestdagen wordt er geen tennisles gegeven. Tenzij dit overlegt is met de desbetreffende tennistrainer van uw zoon/dochter kunnen er wel lessen doorgaan in schoolvakanties of op vrije- en feestdagen.

De kosten voor training met 2 personen bedragen 53 euro p.p. Voor privé- lessen (5 keer een uur) 105 euro p.p.

Wintertrainingen

De miniclub vindt in de wintermaanden (september t.e.m. maart) plaats op donderdagnamiddag in de sporthal de Koekkoek in Achel. We starten vanaf 23 september 2021 en bevat 22 lessen. Tijdens schoolvakanties en op vrije- en feestdagen wordt er geen tennisles gegeven. Tenzij dit overlegt is met de desbetreffende tennistrainer van uw zoon/dochter kunnen er wel lessen doorgaan in schoolvakanties of op vrije- en feestdagen.

De minitennis is opgedeeld in 2 groepen, a.d.h.v. de leeftijd en het niveau van uw kind wordt hij/zij ingedeeld. Groep 1: van 17 tot 18u en groep 2: van 18 tot 19u. Een groep van de mini’s bestaat meestal uit min. 3 tot max. 6 kinderen per lesgroep. Bij een grotere lesgroep (van bv. 6 kinderen) zijn er steeds 2 trainers aanwezig bij de lessen.

De kosten zijn 185 euro p.p. bij een minimale deelname van 3 kinderen start de minitennis.
In Sporthal De Koekoek is sportieve kleding en binnenschoeisel met witte zolen verplicht!

Iedereen die lessen neemt bij ATC dient lid te worden van onze tennisvereniging.